Чемпіони Кам’янського взяли участь у заході на честь 30-річчя національної збірної України

Поділитись:
WhatsApp
Viber

Владислав Ситнік: «Спорт та металургія – стихії сили, що вимагають великої дисципліни»

Днями у Національному палаці культури «Україна» в Києві відбулися урочистості на честь 30-річчя національної збірної України. Компанія Метінвест виступила партнером заходу.

На святі зібралися усі легендарні спортсмени в історії незалежної України. Серед запрошених гостей були й успішні спортсмени, серед яких працівники підрозділу металургійного виробництва ДКХЗ Наталія Мілєєва, контролер у виробництві чорних металів управління якості продукції, та Владислав Ситнік, електромонтер конвертерного цеху.
Фото 2

Наталія Мілєєва була дуже рада побувати на святі разом із видатними спортсменами, які створюють спортивну славу України. Наталія – майстер спорту міжнародного класу з жиму лежачи і пауерліфтингу, чемпіонка України, чемпіонка світу, абсолютна чемпіонка Європи. Спортсменка впевнена, що саме у спорті змогла проявити свій характер, свою наполегливість.

Владислав Ситнік, багаторазовий переможець і призер міських та обласних чемпіонатів з греко-римської боротьби і змішаних єдиноборств ММА, також поділився враженнями та відповів на декілька запитань.

– Владиславе, як Вам вдається поєднувати дві стихії сили – спорт та металургію?

– Ці стихії добре взаємодіють, бо і спорт, і металургія вимагають безумовної самодисципліни. Спорт виховує характер – це дійсно так. Якби я свого часу не зайнявся спортом, навряд чи мав би таку витримку, якої вимагає моя праця на виробництві, тим більше у конвертерному цеху. Спорт – це джерело яскравих і сильних емоцій та водночас і вміння тримати їх під повним контролем.
На підприємстві я близько двох років, прийшов, коли виповнилось вісімнадцять. Мої батьки теж працюють у «гарячих» цехах: тато у доменному, мама – поряд, у конвертерному. Звичайно, робота на металургійному виробництві вносить свої корективи, тому за графіком тренувань слідкую уважно. Це теж питання дисципліни.

– Спорт – це захоплення всього Вашого життя?

– Мабуть так, бо з шести років без занять спортом себе не пам’ятаю. Першим моїм захопленням було дзюдо. Далі – плавання. До 15 років спробував себе ще й в академічній греблі, виступав за збірну міста. Класична греко-римська боротьба захопила, бо це справді чоловічий вид спорту, без додаткових прийомів – тільки чесна сила. У ньому є краса, благородство, повага до суперника.

– А були у Вашому спортивному житті цікаві випадки?

– А куди ж без таких випадків? Їх буває чимало в кожного спортсмена. Одного разу на відбіркових змаганнях нам, збірній області, довелося змагатися зі спортсменами збірної України. Звичайно, сили були не рівні, та поєдинок є поєдинок. І ось я послизнувся і просто впав. Мій суперник міг би скористатися цим і завершити поєдинок миттєво, та він цього не зробив – зі спортивної та чоловічої солідарності. Я піднявся, поєдинок тривав, а для мене це був урок саме спортивної поваги до суперника. Це був перший рік моїх занять греко-римською боротьбою. Далі, після наполегливих тренувань, я й сам виступав за збірну України, і моє життя у спорті продовжується.

– Ваші враження від участі у святі у Національному палаці «Україна»?

– Я вперше був у Києві. Чудове місто, дивна краса! А свято в Національному палаці «Україна» було на найвищому рівні. Привітання від Президента України, спортивних високопосадовців справили враження. А коли на сцені з’являлися наші спортсмени-олімпійці – це був дотик до легенди. Я дуже вдячний компанії Метінвест за це запрошення, за таку чудову можливість побачити й відчути справжню атмосферу Великого Спорту. А головне – за підтримку спорту, здорового способу життя в Україні.

Нагадаємо, що для Групи Метінвест популяризація здорового способу життя – один з головних напрямів корпоративної соціальної відповідальності. За 15 років Метінвест інвестував понад 255 мільйонів гривень у розвиток культури і спорту в містах, де працюють підприємства компанії.