Ексгубернатор Дніпропетровщини Валентин Резніченко «відмазав» від служби в ЗСУ голову кам’янської «Батьківщини»

Поділитись:
WhatsApp
Viber

Низка скандалів з використанням системи «Шлях», за допомогою якої військовозобов’язані, але «не прості» люди безперешкодно покидають країну, не оминула і Кам’янське. Більше того: як  з’ясувалося, маючи зв’язки на рівні обласної військової адміністрації (а саме з ексгубернатором Дніпропетровщини Валентином Резніченком та його оточенням), можна отримати і відстрочку від служби у ЗСУ. Ну, на пів року так точно.

Не беремося стверджувати, якою саме волонтерською діяльністю займався голова кам’янської «Батьківщини» Олександр Плахотнік, розпиваючи напої на трибунах у Чехії у підтримку волейбольної команди «Прометей», але вдалося з’ясувати, хто йому у цьому допоміг. Так, це саме Валентин Резніченко. 

Цікавий документ опинився у редакції цього тижня. Це розпорядження вже ексочільника обласної військової адміністрації Дніпропетровщини Валентина Резніченка №734/0/527-22 від 12 жовтня 2022 року.

Цим документом Олександру Плахотніку було надано дозвіл на виїзд як «водію, що здійснює перевезення для потреб ЗСУ вантажу гуманітарної допомоги». Тим самим розпорядженням голову кам’янської «Батьківщини» було внесено у систему «Шлях» з відстрочкою від призову на військову службу на пів року.

А вже в грудні ми бачимо Олександра Плахотніка та кількох інших військовозобов’язаних чоловіків, що відпочивають у Чехії, на матчі приватної волейбольної команди «Прометей». 

Пікантність всієї цієї ситуації в тому, що ще 22 серпня 2022 року офіцеру запасу Олександру Плахотніку на одному з блокпостів Дніпропетровщини вручили повістку, згідно з якою він мав прибути до військкомату та, будучи офіцером запасу, гідно стати до лав захисників нашої країни.

Але після низки скандалів з начебто виявленим в Олександра Олеговича енурезом та його «низькими морально-діловими якостями» з’явилося вищезазначене розпорядження голови обласної військової адміністрації Валентина Резніченка.

І вже під Новий рік Олександр Плахотнік – поза межами країни та, як можна побачити на фото, явно не з гуманітарним вантажем. Майже як Тищенко, але «місцевого розливу».

Не побачити у цій історії очевидну та, вірогідно, корупційну схему з ухилення від призову на військову службу тут, на наш погляд, дуже складно, тому нашу статтю можна розглядати як офіційне звернення до правоохоронних органів. Не виключно, що Олександр Плахотнік (який, за нашою інформацією, сьогодні, 3 лютого, демонструє це розпорядження у центрі комплектування та соціальної підтримки) – лише один з багатьох із подібними «дозволами».

Від автора. Останні гучні справи, відставки губернаторів, вручення підозр дають надію, що боротьба з внутрішнім ворогом в Україні не стане лише тимчасовим гучним гаслом. Бо дійсно боляче дивитись на те, що коїться, допоки справжні захисники своєю кров’ю виборюють наше право на гідне життя.