Кам’янчани стали чемпіонами України з пара-армрестлінгу

Поділитись:
WhatsApp
Viber

З 17 по 20 листопада у смт Воловець Мукачівського району Закарпатської області відбувся чемпіонат України з пара-армрестлінгу серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату та порушенням зору. Змагаючись із найсильнішими спортсменами країни, двом кам’янчанам вдалося стати переможцями. 

«У чемпіонаті спортсмени змагалися окремо на ліву та праву руки, – розповідає президент федерації армрестлінгу міста Кам’янське Дмитро Сорока. – Чоловіки та жінки боролися у різних вікових та силових категоріях, а саме: PID – боротьба сидячі, PIU – боротьба стоячи, PIDH – боротьба сидячі на одну руку і PIUH – боротьба стоячи на одну руку. Серед спортсменів з вадами зору (VI) виступили я (вагова категорія 100 кг) і Євген Григір (в/к 80 кг)».

Призер чемпіонатів світу та Європи з пара-армрестлінгу Дмитро Сорока (тренер Е. Аноткін) краще виступив у змаганнях на ліву руку. Тут працівнику доменного цеху ПрАТ «Камет-Сталь» вдалося підтвердити свій чемпіонський статус і стати першим. Мав подібний шанс Дмитро і в змаганнях праворуких борців. Наш спортсмен пробився до фіналу, але, на жаль, поступився, посівши друге місце.

Запеклою виявилася боротьба за чемпіонські титули і у Євгена Григіра. Досить несподіваною для суперників, серед яких виділявся чемпіон світу та Європи Дмитро Брухно із Сумської області, стала перемога кам’янчанина у фіналі в змаганнях на ліву руку. Вдалим виявився виступ Григіра і в турнірі на праву руку, де у фіналі Євген також переміг досить відомого спортсмена. У підсумку вихованцю Дмитра Сороки та Едуарда Аноткіна, який зараз захищає нашу країну від російських окупантів, двічі вдалося стати чемпіоном України. Це неймовірний успіх як для дебютанта.

Вітаємо кам’янських спортсменів та їхніх тренерів!