Не готувати, а розігрівати: у ДСНС закликають українців використовувати газові пальники за призначенням

Поділитись:
WhatsApp
Viber

Під час відключень світла почала зростати кількість вибухів в квартирах. Однією з причин цих нещасних випадків є неправильне використання газових пальників, призначених для застосування на відкритому повітрі. Річ у тім, що туристичні пальники не розраховані на тривале горіння та приготування їжі у великому посуді, пояснюють у ДСНС.

Великий посуд нагрівається та поширює тепло на балон, через що той може вибухнути. Також до перегріву та вибуху балона може призвести тривале горіння.

Якщо ви все ж таки наважилися використати туристичний пальник вдома, фахівці радять дотримуйтесь декількох правил, щоб не наробити біди: 

  • Забезпечте вентиляцію у приміщенні, де використовується пальник. Наприклад, можна відкрити вікно на провітрювання.  
  • Не залишайте газовий пальник без нагляду навіть на декілька хвилин. Полумʼя може згаснути внаслідок протягу або витоку рідини на конфорку. 
  • Від’єднуйте балон від туристичної плитки після приготування. Зберігайте його в темному місці за кімнатної температури.
  • Не використовуйте пальник для тривалого приготування їжі. Тільки для підігріву води або порції їжі в невеликому посуді. 
  • Якщо під час користування пальником ви ставите його на електричну плиту, перевірте, чи вона вимкнена. Приберіть пальник із плити, як тільки закінчили ним користуватись. 
  • Не зберігайте балон на холодному балконі. 
06.01.2023
Категорія: Новини
Теґи: газовий пальник ДСНС поради