Не готувати, а розігрівати: у ДСНС закликають українців використовувати газові пальники за призначенням

Під час відключень світла почала зростати кількість вибухів в квартирах. Однією з причин цих нещасних випадків є неправильне використання газових пальників, призначених для застосування на відкритому повітрі. Річ у тім, що туристичні пальники не розраховані на тривале горіння та приготування їжі у великому посуді, пояснюють у ДСНС.
Великий посуд нагрівається та поширює тепло на балон, через що той може вибухнути. Також до перегріву та вибуху балона може призвести тривале горіння.
Якщо ви все ж таки наважилися використати туристичний пальник вдома, фахівці радять дотримуйтесь декількох правил, щоб не наробити біди:
- Забезпечте вентиляцію у приміщенні, де використовується пальник. Наприклад, можна відкрити вікно на провітрювання.
- Не залишайте газовий пальник без нагляду навіть на декілька хвилин. Полумʼя може згаснути внаслідок протягу або витоку рідини на конфорку.
- Від’єднуйте балон від туристичної плитки після приготування. Зберігайте його в темному місці за кімнатної температури.
- Не використовуйте пальник для тривалого приготування їжі. Тільки для підігріву води або порції їжі в невеликому посуді.
- Якщо під час користування пальником ви ставите його на електричну плиту, перевірте, чи вона вимкнена. Приберіть пальник із плити, як тільки закінчили ним користуватись.
- Не зберігайте балон на холодному балконі.