П’ять найпопулярніших сортів пива в Україні

Поділитись:
WhatsApp
Viber

Пивоварна культура в Україні має довгу й багату історію, яка простягається на декілька століть. Українці й далі вдосконалюють власні навички у створенні хмільного напою.

Ель: світла ніжність у бокалі

Ель характеризується багатим та складним смаком, котрий поєднує ноти карамелі, хліба, сухофруктів, прянощів або шоколаду. Він має насичений аромат, який робить напій унікальним для поціновувачів пива. В Україні його цінують за виразний смак і аромат. Багато вітчизняних майстрів виробляють свої версії, тому рекомендується дізнатися, скільки коштує Ель на сайті Маудау, щоб спробувати різні поєднання. Портер має темний колір і насичений смак, а бельгійський ель може бути солодким, фруктовим та ароматним.

Лагер: насиченість у кожному ковтку

В Україні лагер має особливий попит серед поціновувачів хмільного. Це зумовлено не лише приємним смаком, але й доступністю. Його виробництвом займаються місцеві маленькі пивоварні, також налагоджено масове створення напою. Лагер має світлий золотистий колір і чистий смак, що освіжає. Він відрізняється м’якою гіркуватістю, яка не перекриває основні смакові нотки. Завдяки цьому напій стає приємним і легким для вживання. Є кілька сортів лагера, як-от пілзнер, геллес, доппельбок, кожен із яких має свої переваги.

Пшеничне пиво: класичне поєднання смаку та аромату

Пшеничне пиво світло-жовтого кольору має ніжний смак із нотками фруктів, квітів і прянощів. Це робить його приємним для вживання, особливо влітку. Є кілька різновидів хмільного:

  1. вайсбір;
  2. вайсен;
  3. берлінер;
  4. хек.

В Україні пшеничне отримало широке визнання завдяки неповторному смаку. Багато пивоварень виробляють власні версії напою, популяризуючи його у всьому світі.

Бочкове пиво: повернення в минуле

Бочковий варіант має багатий і насичений смак із нотами деревини, ванілі, карамелі або фруктів. Він відрізняється за відтінками. Це залежить від типу бочок, у яких його витримують, та інгредієнтів, котрі використовуються. В Україні крафтові пивоварні все частіше повертаються до старовинних рецептів приготування хмільного.

Стаут: класика темного напою

Стаут має темний колір, який розтягується від коричневого до чорного. Він відрізняється насиченим смаком із нотами шоколаду, кави, фруктів і спалених зерен. Аромат напою містить відтінки какао та карамелі. В Україні пиво цінують за міцний смак та глибокий аромат. Майстри використовують різні поєднання компонентів, у результаті чого з’являються нові підвиди алкоголю. Ірландський стаут відомий гладкою текстурою і сухим смаком, а імперський може бути міцнішим і насиченішим. Українські пивоварні пропонують багатий вибір сортів напою, які можна підібрати під будь-яку страву чи закуску. Найкращі варіанти хмільного представлені в маркеті важливих штук, а також є можливість замовити різноманітні келихи. Проведіть вечір за переглядом улюбленого фільму в компанії смачного пива.