Чим підкорила серця українців азіатська кухня?

Тренд на азіатську кухню не зникає, а лише збільшується. В меню ресторанів азійської кухні з’являються більше смачних оригінальних рецептів, які здатні здивувати не тільки новачка, а і завзятого любителя. Азійська кухня подобається людям тим, що при невисокій вартості страв, можна отримати гастрономічне задоволення від цієї різноманітної гами смаків.
Продукти харчування, які найчастіше використовуються в азіатській кухні
Велику гастрокультуру Азії умовно поділяють на декілька регіонів. Навіть можна зауважити, що скільки знаходиться країн у цьому регіоні, стільки і особливостей. І кожна з цих кухонь самобутня, багатогранна та заслуговує на увагу. Це такі кухні, як:
- китайська;
- корейська;
- японська;
- тайська;
- в’єтнамська та багато інших кухонь.
Але є і такі характеристики, які поєднують ці кухні між собою. І саме за цими властивостями, ми і називаємо страви азіатськими. Які це особливості?
- Багато страв готують з рису. Японці надають перевагу білому круглому рису, з якого готують суші, сашимі. Індуси надають перевагу довгозернистому рису сорту Басматі, а в Таїланді для приготування своїх страв використовують липкий сорт рису – Жасмін. Який би не був сорт рису, але його їдять майже всі.
- Локшина – ще один фаворит азіатської кухні. Готують її з пшеничного, рисового, гречаного борошна та яєць. Вживають її як з соусом, так і кладуть до супу.
- Риба – це ще одна із особливостей азійської кухні. Завдяки регулярному вживанню в їжу риби і морепродуктів, азіати довго зберігають молодість і струнку фігуру.
- Спеції, прянощі – це те, що відіграє велику роль в азіатській кухні. Поєднання чотирьох смаків: солодкого, гіркого, солоного і кислого – роблять страви незвичними за своїми смаковими відчуттями. Популярні спеції: імбир, перець чилі, часник, куркума, мускатний горіх, лемонграс, бодян, васабі.
- Фрукти – це основний інгредієнт у приготуванні десертів. У Японії готують фруктово-ягідні мармелади, пастили. У Таїланді фрукти маринують, сушать, зацукровують.
Корисні властивості продуктів азіатської кухні
Основні продукти паназійської кухні мають наступні корисні властивості для організму людини:
- Дають організму необхідну енергію, доброчинно впливають на нервову систему;
- Позитивний вплив на роботу шлунково-кишкового тракту;
- Покращують роботу серця, судин;
- Виводять токсини із організму;
- Нормалізують роботу печінки, нирок;
- Забезпечують організм усіма корисними речовинами.
Якщо ви бажаєте познайомитися ближче з азіатською кухнею, то допоможе вам у цьому NOA.