Як правильно приготувати суші вдома

Суші в Івано-Франківську стають все популярнішими, витісняючи навіть піцу. Але якщо не хочеться їх замовляти, варто спробувати приготувати вдома, користуючись простими лайфхаками від досвідчених су-шефів.
Що знадобиться для приготування суші
Класична складова будь-яких ролів (окрім веганських) – це правильний рис та якісна риба. При чому риба може бути будь-якою: найчастіше послуговуються різновидами червоної, але також є роли з масляною, тунцем, вугром та іншими. Люди, які не дуже люблять рибу, частіше використовують морепродукти – креветки, кальмари, краби, риб’ячу ікру тощо.
Оригінальні роли послуговуються спеціальним рисом, який містить велику кількість клейковини, завдяки чому ідеально тримає форму. А тому варто звернути на це увагу під час вибору рису у магазині.
Врахуйте необхідність мати такі інгредієнти:
- Японський оцет;
- Васабі;
- Соєвий соус;
- Овочі – огірок, авокадо, салатне листя на ваш смак;
- Листя водоростей норі;
- Маринований імбир;
- Сир Філадельфія;
- Начинка – риба або морепродукти.
Остаточний перелік інгредієнтів буде залежати власне від того ролу, який ви хочете приготувати. Деякі, наприклад, хосомакі, потребують лише водоростей норі, рису та будь-якого типу начинки, адже вони не містять сир. Для класичної Філадельфії знадобиться однойменний сир, огірок або авокадо та слайси з червоної риби.
Покроковий рецепт приготування ролів
Після того, як ви сформували список інгредієнтів та сходили на закупи, варто почати готувати страву. Особливості приготування теж будуть залежати від того, який рол ви обираєте, адже деякі містять начинку зовні, інші – усередині, й якісь потребують килимка, а якісь – ні.
Типова методика приготування ролів складається з наступних кроків:
- Промити рис під прохолодною водою так, аби він позбувся тьмяного, білявого відтінку – так званої рисової пудри.
- Залити його холодною водою, обравши якісну каструлю з хорошим дном.
- Довести рис до закипання, варити на потужному вогні приблизно хвилину, потім зменшити рівень вогню й готувати ще хвилин двадцять, допоки не зникне вода.
- Зняти рис з вогню, відставити його й дати трошки охолонути.
- Японський оцет в окремій ємності поєднати з цукром та сіллю, змішуючи за власним смаком.
- Викласти рис в будь-яку зручну ємність, залити заправкою та перемішати.
- На килимок викласти листя водоростей норі.
- Змочивши руки у прохолодній воді обережно викласти на нього рис.
- Нанести невеликий шар васабі, розподіляючи вздовж рису.
- Нарізати кубиками або брусочками основні інгредієнти – лосось, огірок, авокадо тощо.
- Викласти на рис, додати за необхідності інші компоненти, які хочеться бачити у ролі.
- Скрутити за допомогою килимка, обережно притискаючи руками до формування рулетика.
- Розділити гострим ножем на окремі шматочки.
А якщо ви хочете спробувати якісні та поживні суші – обирайте їх у ресторані Суші-Го!