Що має бути у денному кремі для обличчя: огляд

Поділитись:
WhatsApp
Viber

Залежно від складу крему змінюється його загальна функція: можна зволожувати, живити, відновлювати дерму тощо. Серед компонентів є консерванти або ж парабени, активні речовини, які можуть по-різному вплинути на стан шкіри. Тож обирати денний крем для обличчя потрібно з орієнтацією переважно на склад засобу для догляду.

7 компонентів та їхнє значення

Серед популярних компонентів у денному кремі для щоденного догляду є такі речовини:

  1. Гігроскопічні агенти, серед них гіалуронова кислота, пантенол, гліцерин — всі разом вони спрямовані на утримання вологи та розгладжування зморшок.
  2. Гідрофікатори — олія жожоба та бджолиний віск допомагають утримувати вологу.
  3. Антиоксиданти представлені вітамінами Е та С — вони спрямовані на захист від раннього старіння.
  4. Колаген, амінокислоти та інші білки допомагають налаштовувати синтез речовин у клітинах шкіри.
  5. Ретинол або вітамін А для відновлення клітин та зменшення пігментації.
  6. Проксилан збільшує кількість гліканів у шкірі, що дозволяє зменшувати розмір зморшок.
  7. Мінеральні фільтри (оксид цинку чи діоксид титану) спрямовані на захист від ультрафіолетових променів.

Достатньо нанести невелику кількість денного крему на обличчя. Спочатку розігрійте його у руках, а потім плавними рухами, погладжуючи, перенесіть на шкіру. Знайти всі необхідні засоби можна на yves-rocher.ua.

Типи крему та його задачі

Денні креми розділяють ще й за призначенням. Найцінніша риса догляду — гідратуючий ефект, що дозволяє нормально зволожувати дерму. Зволожувальні засоби потрібні у будь-якому віці. Компоненти крему націлені на створення спеціальної плівки, що не дає випаровувати вологу.

Поживний крем має створювати правильні умови для функціонування ліпідного бар’єра. Захищати його потрібно від сухості, підвищеної чутливості, передчасного старіння. Найбільша живильна цінність — у нічних засобах, де зволожувальних компонентів більша концентрація. Для денного використання створили спрощену форму олій та ліпідів.