Українці почали споживати більше м’яса птиці та яловичини, – Мінагрополітики

Поділитись:
WhatsApp
Viber

Цього року українці споживали в середньому по 27 кг птиці та 7,4 кг яловичини на одну особу. Минулого року ці показники були 26,2 кг та 7 кг відповідно. При цьому споживання свинини зменшилось: у 2023 році українці споживали 19,8 кг свинини на рік, тоді як у 2022 році – 20,3кг. Такі дані навели у Міністерстві аграрної політики та продовольства України.

«Відповідно до споживання збільшилося і виробництво: м’яса птиці вироблено більше на 32 тис. тонн – до 1 млн 285 тисяч тонн, яловичини на 4 тисячі тонн  – до 272 тисяч тонн. Нарощування власного виробництва дозволило зменшити кількість імпорту обох видів м’яса на 19 тис. тонн.  М’яса птиці було імпортовано на 17 тисяч тонн менше – 61 тисяча тонн, а яловичини на 2 тисячі тонн меньше – 5 тисяч тонн. Знизився також й імпорт свинини з 74 тис. тонн до 41 тис. тонн.

Загалом споживання свинини, яловичини та м’яса птиці зросло з 54,1 кг у 2022 році до 54,7 кг у 2023. Імпорт всіх трьох видів м’яса знизився на 52 тис. тонн – до 108 тисяч тонн», – зазначили у Мінагрополітики.