Вишуканий суп з броколі та плавленим сиром

Якщо ви полюбляєте легкі овочеві супи, то цей рецепт супчику з броколі на нежирному курячому бульйоні — саме для вас. Плавлений сир надає страві неперевершеного вершкового смаку та ніжної бархатистої консистенції. Надзвичайно смачний та корисний суп з броколі та плавленим сиром подобається дорослим і дітям та чудово підходить для дієтичного харчування.
Купити все необхідне для приготування супу з броколі та вершковим сиром можна у мережі магазинів METRO.
Особливості рецепта
Цей супчик не тільки корисний, але й дуже легкий у приготуванні. Вам обов’язково сподобається ніжна консистенція, вишуканий смак та чудовий аромат. Навіть, діти, які терпіти не можуть броколі, їдять його із задоволенням.
Якщо ви вважаєте, що суп-пюре — це винятково домашня страва, то помиляєтесь. Сьогодні його подають у багатьох ресторанах, а ще він входить до меню молекулярної кухні. При подачі такі супи можна красиво оформлювати, наприклад, додавати шпинат для насиченого зеленого кольору або подавати з хрусткими грінками.
Рецепт приготування
Щоб приготувати суп з броколі та вершковим сиром, візьміть наступні інгредієнти:
- Вода (або нежирний курячий бульйон) — 2, 5 л.
- Броколі (свіжа або заморожена) — 400 грамів.
- Плавлені сирки (або м’який плавлений сир у коробочці) — 400 грамів.
- Картопля середнього розміру — 4 штуки.
- Ріпчаста цибуля — 1 штука.
- Морква середнього розміру — 1 штука.
- Спеції (хмелі-сунелі чи будь-які інші), чорний мелений перчик та сіль — на смак.
Спосіб приготування:
- Почистьте картоплю, моркву і цибулю. Картоплю поріжте кубиками та промийте холодною водою, щоб позбавитись зайвого крохмалю. Моркву натріть на дрібненькій терці, цибулину поріжте маленькими кубиками.
- Помийте та розділіть на суцвіття броколі. Якщо використовуєте заморожений продукт, можете попередньо не розморожувати.
- Поставте воду в каструлі на вогонь, щоб закипіла.
- Доки вода гріється, підготуйте сирки. Плавлені сирки трошки підморозьте у морозильній камері, а тоді натріть середній тертці — так вони краще розчиняться у воді. Обираючи для цього супу якісний вершковий сир, ви точно не пожалкуєте: трохи вища ціна продукту повністю виправдається неперевершеним смаком.
- Коли вода закипить, покладіть у каструлю сир та перемішуйте ложкою до розчинення. Після цього засипте у сирний бульйон кубики картоплі та варіть до готовності (протягом 15-20 хвилин).
- Доки картопля вариться, підсмажте цибулю та моркву на повільному вогні. На розігріту сковорідку з рослинною олією покладіть цибулю і обсмажте з пару хвилин, регулярно помішуючи. Додайте моркву, підсоліть та знову підсмажуйте з десять хвилин до м’якості та золотавого кольору.
- За десять хвилин до готовності картоплі покладіть у каструлю броколі та підсмажені овочі. Щоб зварити броколі, вам знадобиться рівно десять хвилин, тому її варто додавати пізніше, аніж картоплю. Не бажано занадто переварювати броколі, щоб не руйнувати цінні вітаміни та мікроелементи.
- За кілька хвилин до завершення приготування підсоліть та поперчіть суп, додайте хмелі-сунелі або ваші улюблені пряності. Ви можете подавати суп у такому вигляді або збити блендером до стану пюре — як вам більше подобається. За бажання прикрасьте страву свіжою зеленню та додайте грінки.
Замовити усі інгредієнти можна, завітавши у магазини мережі METRO. Оптові ціни діють вже від 2 одиниць товару. Широкий асортимент, вигідні знижки та цікаві акційні пропозиції пропонує мережа магазинів METRO. Купуйте з вигодою — готуйте із задоволенням!