Як зберігати продукти у разі відключення електроенергії: поради від МОЗ

Поділитись:
WhatsApp
Viber

В умовах повномасштабної війни в Україні тривають віялові та аварійні відключення електроенергії. Тож питання зберігання харчових продуктів у таких умовах стало актуальним як ніколи. Декілька корисних порад з цього приводу українцям надали у Міністерстві охорони здоров’я.

Фахівці зазначають: щоб продукти залишалися безпечними до вживання, температура в холодильнику має бути не більше +4 °С, температура у морозильній камері – не вище -4 °С.

Тож якщо світла немає понад 4 години, помістить у холодильник контейнери з замороженою водою (це допоможе утримати холод). За можливості придбайте сухий або блоковий лід.

В знеструмленому холодильнику продукти залишаються безпечними до 4 годин, 48 годин у повній морозилці, 24 години –  у напівпорожній. У МОЗ застерігають: ніколи не пробуйте їжу на смак, щоб перевірити її безпечність. Якщо маєте сумніви – викиньте її.

Продукти харчування також можна зберігати у термосумці, у погребі чи підвалі та на балконі, якщо за вікном мінусова температура, додали у Міністерстві охорони здоров’я.