Чим підкорила серця українців азіатська кухня?

Поділитись:
WhatsApp
Viber

Тренд на азіатську кухню не зникає, а лише збільшується. В меню ресторанів азійської кухні з’являються більше смачних оригінальних рецептів, які здатні здивувати не тільки новачка, а і завзятого любителя. Азійська кухня подобається людям тим, що при невисокій вартості страв, можна отримати гастрономічне задоволення від цієї різноманітної гами смаків.

Продукти харчування, які найчастіше використовуються в азіатській кухні

Велику гастрокультуру Азії умовно поділяють на декілька регіонів. Навіть можна зауважити, що скільки знаходиться країн у цьому регіоні, стільки і особливостей. І кожна з цих кухонь самобутня, багатогранна та заслуговує на увагу. Це такі кухні, як:

  • китайська;
  • корейська;
  • японська;
  • тайська;
  • в’єтнамська та багато інших кухонь.

Але є і такі характеристики, які поєднують ці кухні між собою. І саме за цими властивостями, ми і називаємо страви азіатськими. Які це особливості?

  • Багато страв готують з рису. Японці надають перевагу білому круглому рису, з якого готують суші, сашимі. Індуси надають перевагу довгозернистому рису сорту Басматі, а в Таїланді для приготування своїх страв використовують липкий сорт рису – Жасмін. Який би не був сорт рису, але його їдять майже всі.
  • Локшина – ще один фаворит азіатської кухні. Готують її з пшеничного, рисового, гречаного борошна та яєць. Вживають її як з соусом, так і кладуть до супу.
  • Риба – це ще одна із особливостей азійської кухні. Завдяки регулярному вживанню в їжу риби і морепродуктів, азіати довго зберігають молодість і струнку фігуру.
  • Спеції, прянощі – це те, що відіграє велику роль в азіатській кухні. Поєднання чотирьох смаків: солодкого, гіркого, солоного і кислого – роблять страви незвичними за своїми смаковими відчуттями. Популярні спеції: імбир, перець чилі, часник, куркума, мускатний горіх, лемонграс, бодян, васабі.
  • Фрукти – це основний інгредієнт у приготуванні десертів. У Японії готують фруктово-ягідні мармелади, пастили. У Таїланді фрукти маринують, сушать, зацукровують.

Корисні властивості продуктів азіатської кухні

Основні продукти паназійської кухні мають наступні корисні властивості для організму людини:

  • Дають організму необхідну енергію, доброчинно впливають на нервову систему;
  • Позитивний вплив на роботу шлунково-кишкового тракту;
  • Покращують роботу серця, судин;
  • Виводять токсини із організму;
  • Нормалізують роботу печінки, нирок;
  • Забезпечують організм усіма корисними речовинами.

Якщо ви бажаєте познайомитися ближче з азіатською кухнею, то допоможе вам у цьому NOA.