Кордіцепс – суперфуд для здорового життя

Поділитись:
WhatsApp
Viber

Гриби роду кордіцепс (Cordyceps) багато століть вважаються скарбом Азії. Значний суспільний інтерес до них виник після спортивної сенсації у 1993 році, коли китайська жіноча команда з легкої атлетики продемонструвала неймовірні результати. Незамінні амінокислоти, глікопротеїни та бета-глюкани – у кордицепсі міститься ряд біологічно активних сполук. Гриб кордіцепс є видом, що охороняється, тому спеціально вирощується як сировина для нутрицевтичних продуктів. Також роблять спеціальні добавки для чаю, тобто кордіцепс можна заварювати та пити.

Ключові властивості кордіцепсу

Гриб є скарбничкою корисних речовин. Кордицепс містить у своєму складі:

  • бета-каротин, необхідний для вироблення вітаміну А;
  • коензим Q-10, що покращує роботу серцево-судинної системи та нирок, а також має потужний anti-age ефект;
  • вітамін Е – антиоксидант, який зміцнює імунну систему;
  • комплекс вітамінів групи В, необхідні роботи печінки, нервових клітин;
  • фосфоліпіди та жирні кислоти, що входять до складу клітинної мембрани та необхідні для регенерації тканин;
  • мікроелементи: цинк, залізо, кальцій.

Завдяки присутності даного комплексу біологічно активних речовин, біомаса цих грибів сприятливо впливає на організм людини. Його настій допомагає оптимізувати енергію та підтримати здоров’я. Адаптогенні властивості даного гриба дозволяють підвищити витривалість, зміцнити імунітет та покращити загальне самопочуття. Крім цього, в кордицепсі містяться грибні полісахариди: вони мають протипухлинну дію (пригнічують зростання ракових клітин) і можуть стати перспективним терапевтичним засобом у лікуванні злоякісних новоутворень. Однак найбільш важливий компонент – пуриновий алкалоїд кордицепіну: він може знижувати кров’яний тиск, пригнічувати астму та туберкульоз, вражати віруси грипу, гепатиту та герпесу, знищувати хвороботворні бактерії. Крім того, кордицепіни називають аналогом аденозину: він здатний регулювати циркадні ритми, тобто циклічні коливання різних біологічних процесів в організмі людини протягом доби. Використовують кордицепс і підвищення витривалості, зниження втоми і стресу, і навіть поліпшення роботи мозку. У поєднанні з тонким приємним смаком та ароматом, ці властивості роблять кордіцепс мілітаріс одним з найкращих продуктів функціонального харчування на сьогоднішній день.

Додаткові позитивні властивості кордіцепсу

Він допомагає підтримувати ментальне здоров’я у похилому віці, активно уповільнює процеси старіння. Прийом гриба підвищує рівень АТФ, налаштовує роботу всіх систем організму на режим «довголіття», незамінний для тих, хто активно займається спортом або зазнає тривалого навантаження. Значно підвищує якість життя – гостроту відчуттів, емоційне тло, життєвий тонус, є потужним афродизіаком! Відзначається здатність позитивно впливати при хронічному простатиті. Також відзначено здатність кордіцепсу мілітаріс покращувати потенцію у чоловіків. Способи прийому та дозування: вранці натщесерце по 1-2 штуки одним із зазначених способів:

  • Заварювати у чаї 5 хвилин
  • Розмелювати та додавати у теплу воду чи молоко. Добре поєднується з медом.
  • Додавати в супи та бульйони.
  • У вигляді настойки: витримати добову норму у теплій воді протягом 12 годин.
  • У сухому вигляді, ретельно розжувати.

Цього достатньо для того, щоб суттєво знизити ризик вірусних та бактеріальних інфекцій, підтримувати в нормі пам’ять, статеву функцію, стресостійкість, артеріальний тиск, сон, роботу шлунково-кишкової та дихальної систем.