Солодка дріжджова випічка — це легко та просто!

Чи можливо, щоб кожен з нас міг перетворити свою кухню на справжню кондитерську, де повітря наповнене ароматами свіжої випічки, а близькі захоплено чекають на смаколики? Так, з дріжджовим тістом це цілком реально. Попри поширений стереотип, що робота з ним потребує неабиякого досвіду та навичок, насправді це зовсім не так. Потрібно лише трохи терпіння та любові до кулінарії. Пропонуємо чудові перевірені рецепти солодкої випічки на https://lvivskirecipes.com.ua/recipes/solodka-vypichka/, які точно сподобаються вам і вашим близьким.
Прості рецепти, які порадують ваших близьких
Булочки з малиною та шоколадом
Вони нагадують про літо і є справжнім втіленням домашнього затишку. Щоб їх приготувати, нам знадобляться:
Інгредієнти для тіста:
- 300 г;
- 21 г пресованих дріжджів;
- 50 г цукру;
- 50 г масла;
- 2 яйця;
- 0,5 ч. л. солі;
- 50 мл молока.
Для начинки:
- 200 г малини;
- 75 г цукру;
- 1 ст. л. води;
- 50 г шоколаду.
Для декору:
- 1 яйце;
- 50 г цукрової пудри.
Приготування булочок починається з просіювання борошна. Дріжджі розводимо у теплому молоці, додаємо цукор, сіль, яйця та м’яке масло, ретельно вимішуючи до однорідної маси. Тісто накриваємо рушником і залишаємо у теплому місці на 30 хвилин. Після цього обминаємо його і залишаємо ще на 30 хвилин. Коли тісто підійшло, ділимо його на шматочки, кожен з яких розкачуємо в пласт. Змащуємо малиновим пюре, посипаємо дрібно нарізаним шоколадом, скручуємо рулетом і формуємо булочки. Залишаємо їх у теплому місці на 40 хвилин, потім змащуємо яйцем і випікаємо при 180°С протягом 10–15 хвилин. Готові булочки посипаємо цукровою пудрою.
Хрумкі пончики
Пончики завжди асоціюються з дитинством, ярмарками та святами. І приготувати їх зовсім не складно. Для пончиків нам знадобляться:
Інгредієнти для тіста:
- 250 г борошна;
- 21 г пресованих дріжджів;
- 50 г цукру;
- 3 г солі;
- 75 г вершкового масла;
- 60 мл молока;
- 1 яйце;
- 10 г ванільного цукру;
- 1–2 л олії для смаження.
Для декору:
- 150 г чорного шоколаду;
- 150 г білого шоколаду;
- кокосові чипси;
- сублімована малина.
Дріжджі розчиняємо у теплому молоці, додаємо яйце та добре перемішуємо. Борошно просіюємо, додаємо до нього цукор, сіль і ванільний цукор, після чого вводимо дріжджову суміш. Замішуємо тісто, щоб воно не прилипало до рук, додаємо вершкове масло та вимішуємо до еластичності.
Тісто накриваємо та залишаємо у теплому місці на 40–50 хвилин. Коли воно підійде, розкачуємо лист товщиною 1–1,5 см, вирізаємо кружечки діаметром 7–8 см, а в центрі робимо отвори діаметром 3 см. Заготовки викладаємо на дошку, застелену рушничком і підсипану борошном, накриваємо та залишаємо у теплому місці на 50–60 хвилин.
Олію нагріваємо до 170–180 °С і обсмажуємо пончики протягом 4–5 хвилин до світло-коричневої скоринки. Готові пончики викладаємо на паперовий рушник для видалення залишків олії та прикрашаємо розтопленим шоколадом, кокосовими чипсами та сублімованою малиною або на власний розсуд.
З дріжджовою випічкою може впоратися будь-хто, навіть без значного кулінарного досвіду. Головне — бажання створити щось смачне та любов до кулінарних експериментів.