Відкриття кафе: яке холодильне устаткування може знадобитись

Поділитись:
WhatsApp
Viber

Відкриття власного кафе — це відповідальна справа, яка складається з багатьох етапів. Одним із них є придбання відповідного обладнання, зокрема холодильного. Якісне холодильне устаткування забезпечить свіжість продуктів та допоможе уникнути втрати продуктів через їхнє псування чи неналежне зберігання. У цій статті розповідаємо, яке холодильне обладнання знадобиться для кафе та на що звернути увагу під час його вибору.

Різновиди холодильного обладнання для кафе

Холодильне устаткування буває різних видів. Далі розглянемо, яке обладнання необхідно мати для роботи кафе.

Холодильна шафа

Холодильна шафа — це незамінна річ для зберігання продуктів. Вона являє собою теплоізольовану камеру з одним, двома чи трьома відділами. Залежно від кількості дверцят такі шафи бувають 1-дверними, 2-дверними та 3-дверними. Також у продажі можна знайти відкриті холодильні шафи — регали (гірки), у яких взагалі немає дверцят.

Зазвичай холодильні шафи виготовляються з нержавіючої сталі. Дорожчі моделі можуть бути з алюмінію, оцинкованої сталі з полімерним покриттям або пластику.

Холодильна вітрина

Холодильні вітрини призначені для розміщення безпосередньо в торговій залі. Вони бувають:

  • універсальними — дозволяють зберігати свіже м’ясо, рибу та іншу продукцію, однак через великі розміри такі шафи досить рідко використовуються в кафе;
  • настільними — мають компактні розміри, завдяки чому їх можна встановити на стіл чи прилавок;
  • кондитерськими — обладнані багатьма полицями, на яких зручно зберігати різноманітні кондитерські вироби.

Хороша холодильна вітрина має забезпечувати якісну демонстрацію товарів та вільний доступ до них.

Льодогенератор

Льодогенератор — це досить корисний пристрій для кафе, який дає змогу виробляти та зберігати великі об’єми льоду. Залежно від моделі таке обладнання може виробляти лід у вигляді кубиків, гранул, циліндрів та інших форм.

На що звернути увагу під час вибору холодильного обладнання для кафе

Щоби підібрати холодильне устаткування, яке прослужить довго та надійно, потрібно враховувати такі характеристики:

  • об’єм камери;
  • діапазон температур;
  • наявність та розміщення вентиляторів;
  • тип і кількість холодоагенту;
  • потужність заморожування.

Завдяки цьому можна підібрати такий пристрій, який буде зручний і для персоналу, і для клієнтів кафе. В Україні великий вибір різноманітного холодильного устаткування пропонує компанія Hold.