Як п’ють лікер Шеріданс

Оригінальний дизайн двоколірної пляшки Sheridan’s привертає увагу, а лікер підкорює унікальністю і надзвичайним смаком. Він вперше з’явився у 1994 році, і саме тоді жителі Дубліна змогли насолодитися чудовим кавово-вершковим напоєм. Пізніше лікер «Шеріданс» став поставлятися в багато країн і набув популярності в різних куточках світу.
Сьогодні напій виробляється у двох варіантах: з кавовим та ягідним лікером. Вершкова частина залишається незмінною. Лікер має міцність 15 градусів, він дуже насичений та ароматний. В оригінальній версії можна вловити нотки горіхів, кави, вершків, молока, морозива. А в ягідній – смак та аромат смородини, малини, ожини, чорниці та полуниці.
Як правильно наливати лікер
Лікер складається з двох окремих частин – ванільної та кавової. Для кожної з них відведена спеціальна шийка, завдяки чому змішувати складові можна в ідеальних для себе пропорціях. Зазвичай, Sheridan’s наливають шарами, але можна змішувати обидві частини.
Як наливати лікер шарами
Цим способом віртуозно володіють бармени і завдяки йому створюють справжні шедеври. Повторити його можна і в домашніх умовах, не витративши на це багато часу. Для того щоб лікер красиво ліг шарами і можна було похвалитися майстерністю перед друзями та родичами, необхідно:
- нахилити чарку під кутом 45°;
- відкрити пляшку і повернути так, щоб шоколадний (темний) лікер був зверху;
- влити тонким струменем напій по стінці чарки;
- поставити ємність рівно, щоб обидва шари лікеру лягли шарами.
Є й простіший спосіб. Достатньо відкрити шийку темного лікеру, притримуючи закритим світлу частину, налити його в чарку, після чого додати ванільну складову. Такий спосіб підійде, якщо не хочеться витрачати багато часу на подачу чи немає особливих навичок.
Зверніть увагу! При розшаруванні нижнім шаром завжди має бути темний або ягідний лікер, а верхнім – світлий.
Як налити лікер, змішавши інгредієнти
Лікер наливають у чарку у довільному порядку, а оптимальне співвідношення ванільної та кавової складової відміряють дозатори. Після цього достатньо перемішати вміст келиха ложкою, внаслідок чого темна та світла частини змішаються.
Зверніть увагу! Якщо тримати пляшку з лікером рівно, паралельно до рівня столу, обидві частини посудини закінчаться одночасно. Купити оригінальний лікер ви можете у маркеті алкогольних штук Маудау.
Як правильно подавати Sheridan’s
У класичному варіанті він розкривається тонами шоколаду та ванілі, а в ягідному – відтінками ожини, малини та вершків.
Для того, щоб зберегти цей унікальний букет і допомогти йому розкритися, потрібно дотримуватись певних правил.
Час
Лікер «Шеріданс» вважається дижестивом. Його прийнято подавати після трапези, щоб покращити травлення та розслабитися. Зокрема спосіб вживання може бути будь-яким: у поєднанні з гарячими та алкогольними напоями, чистому вигляді або додатком до різних десертів.
Келихи
Для подачі слід використовувати спеціальні товстостінні чарки об’ємом 40-50 мл. У поодиноких випадках їх можна замінити креманками чи тумблерами.
Температура
Ідеальна температура подачі лікеру Sheridan’s відповідає 22-24°C.
Якщо ви вважаєте за краще пити лікери охолодженими, можна додати в келих кілька кубиків льоду. Однак слід враховувати, що смакоароматичний букет стане менш яскравим та насиченим. При цьому не можна додавати великі кубики льоду, слід використовувати крижану крихту, щоб вона тонким шаром покривала дно келиха.